Over ons

Over ons

Bosch & Ooms Binnenvaart vervoert jaarlijks circa 85.000Teu over de Nederlandse en Belgische binnenwateren. Momenteel exploiteren wij 2 moderne schepen voor het vervoer van containers van diverse zeehavens naar inland terminals.

Compagnons en team

Bosch & Ooms Binnenvaart wordt geleid door Sander Bosch en Klaas Ooms, 2 compagnons die samen verantwoordelijk zijn voor hun team van 16 medewerkers.

Sander Bosch kreeg het schippersvak met de paplepel ingegoten. Opgroeiend in een binnenvaartfamilie droomde hij als kind al van een leven op zee. Zijn ondernemersambities kwamen pas later. Jarenlang werkte hij als schipper bij een binnenvaartbedrijf. “Het is zo’n vrij en dynamisch vak”, vertelt hij. “Ook al varen we doorgaans dezelfde route, elke dag is anders. Het plannen, laden en lossen van containers, de steeds veranderende weersomstandigheden, mensen begeleiden en natuurlijk de technische kant van het vak maken het werk in de binnenvaart ontzettend veelzijdig.” De compagnons leerden elkaar kennen toen Klaas Ooms als leerling bij Sander Bosch kwam werken. De samenwerking verliep zo goed dat ze besloten samen hun eerste schip over te nemen van hun toenmalige werkgever. De samenwerking, die 1 april 2003 officieel werd, loopt nog altijd naar volle tevredenheid. Samen geven ze leiding aan een gedreven team van 16 medewerkers. De volledige administratie van het bedrijf wordt verzorgd door Susan Bosch.

Leerbedrijf

Bosch & Ooms is een door SBB erkend leerbedrijf. We vinden het belangrijk om vakbekwame mensen op te leiden en investeren graag tijd en begeleiding in nieuw talent. Wij komen altijd graag in contact met gemotiveerde leerlingen die een toekomst in de binnenvaart ambiëren en op zoek zijn naar een erkend leerbedrijf.

Waarom Bosch & Ooms?

Betrouwbaar

Afspraak is afspraak bij Bosch & Ooms Binnenvaart. Met meerdere compagnons en een groot, capabel team bieden wij onze samenwerkingspartners de zekerheid van stabiliteit en continuïteit. Weer of geen weer, ongeacht de omstandigheden. Wij varen, wij leveren.

Duurzaam

Duurzaamheid is bij ons prioriteit. Wij geloven dat duurzaam ondernemerschap de basis is van toekomstgerichte organisatie. Milieu, mens en maatschappij staan bij ons centraal. Daarom prijkt op onze beide schepen de Green Award. Dit keurmerk biedt de garantie dat wij voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en milieu. De Friendship beschikt over het Green Award ‘Goud’ certificaat en voldoet sinds 2023 zelfs aan de Stage V norm.

Professionaliteit

Ons ervaren team werkt continu aan de professionalisering van onze dienstverlening. Ons team staat symbool voor vele jaren kennis en ervaring. Dit stelt ons in staat om voor elke uitdaging een efficiënte oplossing te bedenken.