Nieuws

Wij verruilen Diesel voor ChangeTL

Duurzaamheid is prioriteit voor Bosch & Ooms. Daarom zijn wij op onze Uniqueship volledig gestopt met het gebruik van Diesel. In plaats daarvan vaart dit schip voortaan op ChangeTL, een GTL-product met een verhoogde biotoevoeging. ChangeTL bestaat uit een unieke combinatie van GTL, FAME en natuurlijke enzymen. Dit levert direct milieuwinst op. De NOx daalt met 19%, de CO2-uitstoot neemt met 16% af en de hoeveelheid fijnstof is maar liefst 33% minder.

ChangeTL wordt geleverd door Licornefuel en Oliehandel Terlouw. GTL voldoet aan de EN15940 norm en de gebruikte FAME voldoet aan de EN14214 norm. De enzymtechnologie is uitvoerig getest door onafhankelijke laboratoria en veilig bevonden voor gebruik in alle motoren. “Kiezen voor deze brandstof past bij onze duurzaamheidsdoelen”, zegt Sander Bosch. “Onze schepen hebben het Green Deal keurmerk en we vinden het belangrijk om de CO2-uitstoot en schadelijke emissies terug te dringen. Kiezen voor ChangeTL is voor ons een mooie stap.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.